Cursus beter slapen

Goed slapen begint al bij hoe je de dag begint

Iedereen slaapt weleens slecht. Maar wanneer je langdurig te weinig of kwalitatief slecht slaapt, heeft dat gevolgen voor ons functioneren en welzijn. Denk hierbij aan concentratieproblemen, geheugenproblemen, prikkelbaarheid, moeheid, besluiteloosheid, angst-en stemmingswisselingen, burn-out, slechter presteren, sneller last van stress, hyperventilatie, verhoogde bloeddruk, verminderde weerstand tegen ziekte, diabetes, overgewicht, hart-en vaatziekten en depressie.

Chronisch slaaptekort vergroot de kans op ziekteverzuim.

Ieder mens is anders en daarmee ook het slaapprobleem. Grofweg zijn deze in te delen in:

  • Een inslaapprobleem
  • Een doorslaapprobleem
  • Te vroeg wakker worden

Slaapslim-methode

Een effectieve manier om slapeloosheid te verhelpen is de Slaapslim-methode. Deze methode richt zich op het doorbreken van de vicieuze cirkel door zowel de oorzakelijke als de in stand houdende factoren aan te pakken. Uitleg en praktische tips worden gecombineerd met ontspanningsoefeningen.

De cursus bestaat uit 1 individuele intake van 30 minuten en 6 groepsbijeenkomsten van 1 uur en 15 minuten. De eerste 4 bijeenkomsten worden wekelijks gegeven. Tussen bijeenkomst 4 en 5 zitten 4 weken en de laatste bijeenkomst is na 2 maanden.

Locatie:
Creatief Centrum Heusden
Demer 1
5256 AB Heusden

Tijdstip:
Woensdag 9.00-10.15 uur.
Maandag 19.30-20.45 uur.

Aantal deelnemers:
Er doen minimaal 5 deelnemers en maximaal 8 deelnemers mee aan de cursus.

Docent:
Cis Stoorvogel. Zij is oefentherapeut/slaaptherapeut en aangesloten bij zowel het netwerk Slaapslim als het netwerk slaapoefentherapie.

Aanmelding/ info:
Telefoon: 06- 273 73 418
E-mail: info@ergowerkbalans.nl
www.slaapslim.nu

Zonder verwijzing 
Het is mogelijk zonder verwijzing van uw huisarts aan de cursus deel te nemen. Wij raden u aan toch even met uw huisarts of specialist te overleggen of u met uw slaapproblematiek in aanmerking komt voor de slaapcursus.

Kosten:
Intakegesprek 30 minuten + 6 lessen van 75 minuten € 130,-