Workshop Gezondheid en het Nieuwe Werken

Het Nieuwe Werken biedt medewerkers een hoop voordelen. Files kunnen vermeden worden, tijd kan efficiënter en effectiever ingedeeld worden en ook de werk-privé balans kan hiermee verbeteren. Toch kunnen er haken en ogen kleven aan Het Nieuwe Werken. Niet iedereen kan er goed mee uit de voeten. Er kan bijvoorbeeld een slaapgebrek ontstaan omdat tot in de late uurtjes doorgewerkt wordt. Of de thuiswerkplek is in ergonomisch opzicht niet goed ingericht of ingesteld.

In deze workshop komen onderwerpen aan bod als:

  • Hoe richt ik mijn (thuis)werkplek in?
  • Hoe voorkom ik RSI en rugpijn?
  • Hoe kies ik mijn werkplek: op kantoor, thuis, onderweg?
  • Hoe kan ik stress en slapeloosheid voorkomen?

Duur 3 uur

Deze interactieve workshop maakt uw medewerker bewust van het ontstaansmechanisme van fysieke klachten en wat hij of zij hiertegen kan doen.

Zowel het instellen van de beeldschermwerkplek als het optimaliseren van de houding en beweging komen ruimschoots aan bod. Ook wordt de autostoelinstelling, het werken met laptop, iPad en smartphone doorgenomen.

Het belang van dynamisch werken en voldoende ontspanning (werk- privébalans) wordt uiteengezet. Naast preventie van diverse klachten kan ook de productiviteit hierdoor gestimuleerd worden. In deze praktische workshop krijgen de medewerkers inzicht en kennis in de signalen die hun lichaam geeft.

Inzicht en kennis is natuurlijk de eerste stap, maar wat doe je ermee? Makkelijk toepasbare handvaten en oefeningen komen ruimschoots aan bod.