Workshop Preventie RSI en rugklachten op kantoor

RSI ofwel KANS is een vergaarbak van Klachten aan Arm Nek en Schouder. RSI geeft beperkingen en participatieproblemen en komt bij beeldschermwerkers veelvuldig voor. Deze interactieve workshop maakt uw medewerker bewust van het ontstaansmechanisme van RSI en wat hij of zij hiertegen kan doen.

  • Workshop op maat
  • Kennis werkplek instellen
  • Bewustwording houding en beweging
  • Bevordert dynamisch werken

Duur: 1uur

Zowel het instellen van de beeldschermwerkplek als houding en beweging komen ruimschoots aan bod. Daarnaast wordt het belang van dynamisch werken en voldoende ontspanning uiteengezet wat naast RSI-preventie ook de productiviteit ten goede kan komen.

Het is raadzaam na de workshop de medewerkers te laten begeleiden door Ergo Werkbalans bij het instellen van hun eigen werkplek waarbij zij hun persoonlijke vragen kunnen stellen.

De workshop kan op maat aangepast worden. Misschien heeft u al idee├źn waar u graag in de voorlichting het accent op wilt leggen, zoals bijvoorbeeld het belang van beweging. Iedere organisatie is immers anders en heeft daarmee ook weer andere knelpunten.

Voor blijvend succes worden de leidinggevenden en het management in het proces betrokken. We bespreken hoe u de continuïteit kunt borgen.